Brandwork - Rethinking wood - reference films


STRANDMON - THE NEW OLD WING CHAIR

En väl genomarbetad intervjubaserad produktfilm som berättar hela historien om en produkt.


STRANDMON - A WING CHAIR FOR EVERY HOME

En kortversion som helt enkelt bara visar att produkten passar in i olika hem. Den är vad man på IKEA-språk kallar för “en kameleont”.


TORSGATAN 26

Vi fick inte tillgång till det här huset under dagtid för det pågår byggarbete - och det gör också att det är stökigt och kaotiskt i hela byggnaden. Vi valde att utnyttja nattens timmar för att låta mörkret dölja allt skräp och samtidigt inte vara i vägen för bygget.


IKEA Foundation – Power for a brighter future

2017 gjorde IKEA Foundation en fet donation till UNHCR och vi gjorde en kort dokumentär om vad förändringen innebar för människorna i lägret. Filmen har förstås väldigt lite med träinnovation att göra men sättet att dela in filmen i kapitel kan vara intressant.


IKEA FJÄLLBERGET

Träffa designers, produktutvecklare och materialtekniker bakom en av IKEAs produkter. Filmen beskriver hur IKEA verkligen anstränger sig för att få till bra produkter till rimliga priser.


IKEA REGISSÖR

Detta ser ut som en produktfilm om en serie möbler men filmen handlar egentligen om innovationskraften inom IKEA. Det är inte möbeln som är intressant utan hur den sätts ihop…


WHAT MAKES A HOME?

Ibland kan det vara ganska underhållande att bara se och höra sköna typer prata… Kanske ska man fråga folk - vad betyder trä för dig?


IKEA LAUNCHES & ACTIVITIES "CELEBRATION"

Ibland finns inte så mycket att filma men då kan ett lekfullt collage göra jobbet.


SALMON - a Swedish Tradition

Detta är en av flera filmer vi gjorde på temat XXX - a Swedish tradition. De lyfter fram olika traditionella svenska matprodukter och kopplar dem till produkter som säljs på IKEA Food Store i varuhusen ute i världen. Kanske en rolig ide att blanda gammalt och nytt…


IKEA COTS

Ibland brukar vi liva upp en intervju om en produkt med bilder från användning av produkten. Det kan vara ett fint sätt att få in produktegenskaper och ge dem en emotionell dimension.


LIMA - Mobility as a service

På Lindholmen har trafiken blivit ganska kaotisk efter de senaste årens byggboom i området. Och det byggs ännu mer… Därför körs nu pilotprojektet LIMA där man som medlem får tillgång till många olika transportmedel i stället för att åka med egen bil…